• Fri frakt över 695kr
  • Snabba leveranser
  • 14 dagars öppet köp
Hem / Ljuskällor

Mycket brett sortiment av Ljuskällor

Ljuskällorna för hemmiljö är idag i huvudsak LED-lampor, halogenlampor & lågenergilampor. LED-tekniken utvecklas hela tiden och idag kan du till och med få Lyktlampor som nästan ser ut som glödlampor i skenet. Under kommade året kommer många nya produkter dyka upp. Fördelen med LED-lamporna är framför allt att den är mycket hållbarare&energisnålare än den traditionella glödlampan. Dock har de i allmänhet en lite sämre färgåtergivning än glödlampor och halogenlampor, vilket i en del fall är betydelsefullt.

I vår butik har vi ett mycket stort utbud av olika ljuskällor. Vi har exempelvis lysrör, kompaktlysrör, lågenergilampor, halogenlampor, ledlampor, matta glödlampor, klara glödlampor, globlampor, metallhalogenlampor m.m. 

Har vi inte just din ljuskälla inne så kan vi beställa hem de flesta från våra leverantörer. Vi har även många speciallysrör.

 

1 2 ... 8  174 artiklar Kampanjpris(5) Sortering: Popularitet Senaste Lägsta pris Antal:
1 2 ... 8 

Hur fungerar en ljuskälla och vad är watt?

Watt (W) används för att mäta energi och ljuskällors energi mäts i wattimme (Wh), 1 Watt = 0,001 kWh. När du vill räkna ut vad en ljuskälla drar så kan du tänka precis som du gör med att 1000 gram är 1 kilogram eller att 1000 meter är 1 kilometer.  När du betalar din elräkning så betalar du oftast per kWh (kilowattimme).

 

Vad kostar en watt i timmen

Om du vill räkna ut vad en Watt drar i timmen så kan du se vårt räkneexempel nedan.

 

Räkneexempel:

  • Om du använder en ljuskälla i en timme med en effekt på 150 watt så har du använt 150 x 1 = 150 Wh eller 0,15 kWh. Med ett elpris på 1,50 kr per kWh, så kostar alltså denna ljuskälla dig 0,225 kr i timmen.

 

Energieffektivare belysning med LED-ljuskällor

En gammal glödlampa som drar 150 Watt kan bytas ut mot en LED-ljuskälla som drar 21 Watt men samtidigt ger dig samma ljusflöde i rummet. Tänk på att ljusflödet från din ljuskälla mäts i Lumen (förkortning lm) och inte i Watt (förkortning W).

Du kan även läsa vår guide här