• Fri frakt över 695kr
  • Snabba leveranser
  • 14 dagars öppet köp
Hem / Badrumslampa

Badrumsbelysning & badrumslampor

Armaturer som är godkända för att sitta i badrum. Badrumslampor är normalt för fast installation, och ska normalt alltid installeras av behörig elektriker, men det händer att de kan vara anpassade för krokupphäng också, och då kan du installera din badrumslampa själv. Kapslingsklass för badrum skall helst vara IP21 eller högre.  IP-klassen beskriver hur motståndskraftig lampan är mot vatten/damm. Ju högre IP-klass desto säkrare armatur. Läs mer om IP-Klasser här

Vi har många badrumslampor och badrumsarmaturer att visa i butiken och vi tar även hem direkt från våra leverantörer om det är något annat som önskas.
Skicka gärna ett mail till info@ljusbutik.se med leverantör och namn eller artikelnummer på badrumsarmaturen så återkommer vi med pris & leveranstid.

8 artiklar Kampanjpris(8) Sortering: Popularitet Senaste Lägsta pris Antal:
KAMPANJ
Eglo Almonte Kristallplafond 8-L Krom Ip44
Eglo 3 849 kr (4 529 kr)
KAMPANJ
Eglo Gita 1 Vägg/Tak 35Cm Krom Ip44
Eglo 439 kr (879 kr)
KAMPANJ
Eglo Romendo 1 Led Vägglampa 3-L Ip44
Eglo 1 996 kr (2 349 kr)
KAMPANJ
Eglo Nina Vägg 1:A Krom/Vit Ip44
Eglo 475 kr (559 kr)

KAMPANJ
Eglo Palmera 87219 Vägglampa 2:A Krom IP44
Eglo 841 kr (990 kr)
KAMPANJ
Eglo Nina Vägg 2:A Krom/Vit Ip44
Eglo 789 kr (929 kr)
KAMPANJ
Eglo Palmera 87222 Vägg 2:A Satin Ip44
Eglo 883 kr (1 039 kr)
KAMPANJ
Eglo Palermo Vägg 2:A Ip44 119X331 Rak Utgått
Eglo 866 kr (1 019 kr)

Badrumsbelysning och dess vikt i hemmet

Ett badrum är ett viktigt rum i hemmet som behöver ett bra ljusflöde, där du gärna ska ha möjlighet att reglera ljuset på din badrumslampa. Så oavsett om du vill ha ett mysigt sken för att få ett mysigt hemma-spa, eller behöver badrumsbelysning för att raka dig, sminka dig, duscha, bada osv. Eftersom ett badrum har många funktioner så se till att välja badrumslamporna med omsorg. För att optimera din badrumsbelysning så kan du använda dig av en dimmer, då kan du enkelt reglera ljuset och dess styrka efter ditt behov.

 

Välj rätt Ra-värde på din badrumslampa

Ra-värde står för en lampas färgåtergivning, det vill säga hur väl den återger färg. När man väljer en badrumslampa är det bra att välja en lampa med högt Ra-värde (hög färgåtergivning), vi rekommenderar ljuskällor med Ra 90-100 i din badrumsbelysning.

Varför är det viktigt att välja rätt Ra-värde?


Att välja rätt Ra-värde handlar om att hitta den färgåtergivning som passar dig bäst. Om du till exempel vill sminka dig så kan det vara smidigt att välja badrumslampor som passar för sminkning - det vill säga lampor som återspeglar dagsljuset så bra som möjligt. Därmed kan du lättare hitta rätt ton och känsla i sminkningen. Om du skulle ha en badrumslampa med dålig färgåtergivning, så kommer sminket att se annorlunda ut i solljuset än vad det gör i badrummet.

En energieffektiv badrumsbelysning med LED

För att få en energieffektiv badrumsbelysning så kan du använda dig av LED. Med en dimmer förlänger du också dina badrumslampors livslängd.

Du kan även använda dig av en frånvarosensor. Belysningen behöver du klicka igång när du kommer in i badrummet, men med hjälp av frånvarosensorn så släcker den belysningen när den inte längre detekterar någon närvaro i rummet. På detta sätt får du energieffektivare belysning genom att belysningen slocknar när du har glömt att släcka dina badrumslampor.

 

Leverantörer av badrumsbelysning

Vi har flertal varumärken av badrumsbelysning, de varumärken som får ta mest plats i vårt sortiment är Belid, Ifö Electric, Aneta Belysning, Maxel, Markslöjd och Hidealite. Men vi har även badrumsbelysning från andra välkända varumärken som Flos, Foscarini, Louis Poulsen med flera.

Alla kategorier under badrumslampa

Vanliga frågor & svar
  • Vad är det viktigaste att tänka på när jag väljer badrumslampa?

    Vad är det viktigaste att tänka på när jag väljer badrumslampa?

    Det allra viktigaste är att välja en badrumslampa som är godkänd för våtutrymmen. Detta kan du se genom att kolla vilken IP-klass lampan har. Beroende på var i rummet lampan ska placeras krävs olika IP-klasser. Läs mer om hur du väljer en lampa med rätt IP-klass för badrum här.

  • Vilken IP i badrum?

    Vilken IP i badrum?

    I en badrumslampa är det oftast rekommenderat att använda IP44, det finns även oklassade områden i badrum där du kan använda vilken badrumslampa som helst. Badrummet delas upp i olika områden där det är olika IP-klasser som krävs. Läs mer om IP-klasserna och de olika IP-zonerna här.

  • Vad för glödlampa i badrum?

    Vad för glödlampa i badrum?

    I badrummet kan du använda alla sorters olika glödlampor, det ända du behöver tänka på är din badrumslampas IP-klassificering. Läs mer om IP-klasserna för badrum här.

  • Måste man ha IP44 i badrum?

    Måste man ha IP44 i badrum?

    I ett badrum är det ofta fråga om IP44 eller andra IP-klasser. Badrummet är uppdelat i olika områden och i de olika områdena (IP-zonerna) så krävs det olika IP-klasser. Det korta svaret är alltså att det inte krävs IP44 i badrummet, utan du kan ha vilken badrumslampa som helst så länge är inom det oklassificerade området. Läs mer om dem olika IP-klasserna här.