• Fri frakt över 695kr
  • Snabba leveranser
  • 14 dagars öppet köp
Hem / Varumärken / Gubi

Lampor från GUBI

Gubi

Från Gubis sortiment hittar du både lampor och möbler. Gubi är ett danskt designföretag som med sin funktionella, estetiska och innovativa stil blivit ett framstående designföretag. Med både lampor och möbler är dem kända världen över genom sin design och utvecklar en elegant stil inom både belysning och möbler. Jacob Gubi Olsen är sonen till grundaren Bjarke Gubi Olsen. Jacob Gubi är idag både kreativ chef och företagets ägare. Gubi lyfter både nya och bortglömda designikoner till att bli morgondagens klassiker, exempelvis Greta Magnusson Grossman, som har designat en välkänd lampa "Grasshopper". Resultatet av Gubis arbete med olika designers ger nästan 100 år av visionära samlingar med lampor och möbler, som idag säljs över hela världen.

Mejla oss gärna på info@ljusbutik.se om du har några frågor om Gubis produkter.

 

Vart håller Gubi till?

I Köpenhamns hamnområden i Danmark har Gubi sitt huvudkontor, bestående av ett 2000 kvadratmeter stort utrymme som tidigare varit en tobaksfabrik, nu renoverad till en vidsträckt, modern utställningslokal.

Gubi grundades år 1967

Bjarke Gubi Olsen grundade Gubi år 1967 där dem ursprungligen fokuserade på tillverkning av familjens egna möbeldesigner, där dem också handlade med textilier inom detaljhandeln. Son till Bjarke Gubi Olsen - Jacob Gubi är nuvarande ägare och kreativ chef, som med sin kreativa vision och utmanande intuition, handplockat högkvalitativa möbler och lampor från hela världen. Han har inlett spännande samarbeten med uppskattade designers - både från arkiv och med samtida nya talanger. Under årens lopp har detta arbete lett Gubi till sin nuvarande position på den globala designscenen som ett stilsäkert och ledande varumärke.

 

Några av Gubis Designers

Greta M. Grossman (1906-1999) en Svensk designer som hade en produktiv karriär på fyrtio år, en karriär på två kontinenter, både Europa och Nordamerika. Greta M. Grossman designade lampor, möbler och inredning.

Grossman är arkitekten bakom mer än 15 hem ända från Kalifornien till Sverige. Det hon är mest känd för är hennes industriella design av Grasshopper golvlampa och Cobra bordslampa.

  • Bill Curry

Bill Curry (1927-1971) var en amerikansk designer som fångade tidsåldern på 1960- och 70-talet med sina ikoniska lampdesigner.

Bill Curry är berömd för att ha utvecklat de första lampformerna för 'total look' och den nakna lampan som han utnyttjade i en fristående enhet - Bill Curry blev erkänd som en av Kaliforniens ledande designers och dog när han bara var 43 år gammal.

  • Louis Weisdorf

Louis Weisdorf (född 1932) är en välkänd dansk arkitekt och designer. I slutet av 1960-talet startade han sin egen designstudio i Köpenhamn där han delade lokaler med arkitekten Ole Panton (bror till Verner Panton). Under Louis Weisdorfs tid som designer arbetade han nära många välkända designers, exempelvis Le Klint, Verner Panton och Poul Henningsen.

Louis Weisdord är designern bakom den populära lampan med Multi-Lite m ed sin roterbara ytterskärm och finns som både golvlampa, bordslampa och taklampa.

 

Gubi lampor hos Stockholms Ljusbutik 

Hos oss hittar du lampor från Gubi - vi erbjuder allt från golvlampor, bordslampor,  fönsterlampor till taklampor, men även speglar av designern Gio Ponti som hjälper dig att sprida bättre ljuset på ett bra sätt i ditt hem. Vi har även möjlighet att ta in andra möbler från Gubis vid efterfrågan och strävar efter att ha även deras möbelkollektion i vårt lager i framtiden och utöka vårt samarbete med Gubi.

Mejla oss på info@ljusbutik.se om du vill beställa någon lampa eller andra produkter från Gubi, som du inte hittar på vår hemsida så hjälper vi dig med din order.