• Fri frakt över 695kr
  • Snabba leveranser
  • 14 dagars öppet köp
Hem / Utebelysning / Vägglampor för utomhus

Vägglampor utomhus

Utomhusvägglampor - Här hittar du vägglampor som är godkända att ha utomhus. Vägglampor för användning utomhus kan du ha bredvid exempelvis din entrédörr, eller använda som vägglampa på fasaden, vid dörren på terrassen, vägglampa på balkongen utomhus med mer. Vi tar självklart hem andra armaturer som finns hos våra leverantörer i de fall vi inte har det på lager. Se all vår fasadbelysning här.

Några av våra leverantörer på Utomhusarmaturer, avsedda både för privat och offentlig miljö: BelidNorlysWestalFoscarini, Louis Poulsen, Zero

1 2 ... 17  396 artiklar Kampanjpris(25) Sortering: Popularitet Senaste Lägsta pris Antal:
1 2 ... 17 

 

Vägglampor för utomhusbruk

Utebelysning vägglampor är en viktig del av din uteplats, trädgård eller entré. De ger inte bara säkerhet och trygghet utan kan också ge en mysig och välkomnande atmosfär. Här är några viktiga punkter att tänka på när du väljer utomhusbelysning.

 

Placering av vägglampa utebelysning

Först och främst måste du bestämma var du vill placera dina vägglampor. Placeringen påverkar vilken typ av lampa du behöver, så tänk på om det är en uteplats, trädgård, balkong eller entré som ska belysas. Det kan också påverka valet av IP-klass (se mer nedan).

 

Design

Designen på vägglampan påverkar estetiken på din utomhusmiljö. Tänk på att välja en lampa som passar in i din arkitektur och stil.

 

Ljusstyrka på vägglampa utomhus

Ljusstyrkan påverkar hur mycket ljus som sprids runt omkring. Tänk på om du vill ha en lampa som ger ett starkt ljus eller en lampa som ger en mjukare belysning. Ljusstyrkan kan också påverka energiförbrukningen.

 

IP-klasser på utebelysning i form av vägglampor

IP-klasserna beskriver hur bra lampan skyddar mot vatten och damm. Det är viktigt att välja rätt IP-klass för placeringen av din lampa. Om lampan ska placeras på en uteplats, balkong eller trädgård behöver du en lampa med minst IP44. Om den ska placeras vid entrén behöver du en lampa med högre IP-klassning. Läs mer om IP-klasser här.

Stockholms Ljusbutik har ett stort utbud av utebelysning vägglampor för alla utomhusmiljöer. Från moderna till klassiska designer och olika färger. Priserna varierar beroende på design och funktion. Vi på Stockholms Ljusbutik kan hjälpa dig att hitta rätt vägglampa för din utomhusmiljö och vi kan även hjälpa dig med belysningsplaneringen. Vi har också en fysisk butik i Stockholm där du kan besöka oss och få personlig service. Snabb leverans och fri frakt över 695 kronor.


Se även våra stallampor & stallyktor här.

Vanliga frågor & svar