Stäng
  • Fri frakt över 500kr
  • Snabba leveranser
  • 14 dagars öppet köp

Taklampor

Taklampan blir den centrala punkten som lyfter hemmet, dess arkitektur och alla fina inredningsdetaljer. Taklamporna är alltså en del av stämmningen i ditt hem och blir därför en viktig del av hemmet. Mer om taklampor

Taklampa - den viktigaste lampan i hemmet

Vi har ett mycket stort urval av designade taklampor från FLOS, Louis Poulsen, Foscarini, Le Klint, Light Years (Fritz Hansen), Luceplan, GUBI mfl. Dessutom har vi ett stort urval av hängande taklampor (pendlar) från svenska leverantörer av belysning
En del av de taklampor, pendlar och plafonder som vi erbjuder finns även att kolla på i butik. Vi kan även ta hem taklampor direkt från våra leverantörer om det är någon annan taklampa som önskas. 

Mejla oss på info@ljusbutik.se med leverantör & artikelnummer på den taklampa du är ute efter så återkommer vi med pris & leveranstid.

1 2 3 ... 75  1797 artiklar Kampanjpris(99) Sortering: A-Ö Popularitet Senaste Lägsta pris Antal:
1 2 3 ... 75 

Taklampans funktioner i hemmet

  • En taklampa ger en god allmänbelysning men kan ibland behövas kompletteras med annan belysning.
  • Taklampor som har ett mer riktat ljus som kan användas mer som punktbelysning. Det kan exempelvis vara över en köksö eller ett mindre bord.
  • Om du är ute efter mer dekorativa taklampor och då kan det vara fint med exempelvis en takkrona eller någon snygg pendlande taklampa.
  • Är du ute efter en taklampa som framhäver en viss del av rummet kolla in vår kategori för spotlights

Olika typer av taklampor

Pendel - En stor pendlande taklampa passar bra över matbordet, medan mindre taklampor passar bra som fönsterlampa eller som belysning över en köksö.

Pendel - en pendlande taklampa

Lampa i bild: Gross Taklampa Grande 62Cm Amber - By Rydéns

Plafond – plafonder kan passa bra i hallen eller på platser där du har en lägre takhöjd och där inte en pendel passar in så bra.

Planfond - en taklampa som sitter mot taket

Lampa i bild: Svep Plafond 45Cm Råmässing - Konsthantverk

Takkrona – takkronor används ofta som entrébelysning om du har en stor hall eller när du har ett rum med högt i tak. En takkrona kan även användas över matbord eller vardagsrumsbord.

Takkrona - en takkrona över matbordet

Lampa i bild: Viva Taklampa Kristall - Svart - Aneta Belysning


Fönsterlampa - fönsterlampor är oftast mindre pendlande taklampor men kan även vara en bordslampa.

Fönsterlampa - en mindre hängande taklampa

Lampa i bild: Toldbod Glas Pendel 15,5 cm - Louis Poulsen

Kombinerad belysning

Taklampan kombineras ofta med andra typer av belysning som en bordslampa eller golvlampa för att ge rummet en mer levande och varierad belysning.

Miljövänliga & ekonomiska taklampor med LED

Glöm inte bort att ha miljön och ekonomin i åtanke när du väljer taklampa! Med LED-ljuskällor får du mindre energiförbrukning, vilket gör att din taklampa blir både billigare och snällare för miljön.

Dimbara taklampor

Med en dimbara taklampor hjälper du ljuskällan att hålla längre då den inte behöver stå på full effekt hela tiden. En dimbar belysning hjälper alltså även till att sänka energiförbrukningen.

När du har en dimbar taklampa så sätter du enkelt känslan i rummet. Du kanske känner för lite dovare belysning och då kan det vara bra att kunna dimra ned dina taklampor. När du sen ska städa eller laga mat så kan du reglera till en högre ljusnivå.

Hitta din dimmer här