Stäng
  • Fri frakt över 695kr
  • Snabba leveranser
  • 14 dagars öppet köp
Hem / Ljuskällor / LED Lampor

LED lampor

Köp energisnåla LED-lampor och minska din elförbrukning

Att investera i LED-lampor är ett mer hållbart alternativ både för miljön och plånboken. LED-lampor kostar lite mer men du får mer kvalitet per krona, då de håller längre och hjälper till att dra ned på hemmets elförbrukning.

LED-lampan är en miljövänligare typ av ljuskälla och inte drar lika mycket el som exempelvis en glödlampa. LED är förkortning på Light Emitting Diode och är en elektrisk komponent som skickar ut ljus då en elektrisk ström flyter genom lampan. LED lampan är den en typ av lågenergilampa som både är miljövänlig och drar mindre el än de gamla lågenergilamporna. Vi har LED-lampor i olika storlekar och socklar (fästen) som E27, E14, G9, G4 och GU10. Våra ljuskällor kommer från bland annat Star Trading, Flos, Osram, Pr Home och Airam med fler.

Kolla gärna in vår guide eller mejla oss om du undrar över något!

1 2 ... 13  305 artiklar Kampanjpris(2) Sortering: Popularitet Senaste Lägsta pris Antal:
1 2 ... 13 

LED lampa - den senaste typen av lågenergilampa

Det som tidigare kallades för lånenergilampa fasas ut och uppdateras mot de mer energieffektivare (energisnåla) och miljövänligare LED lamporna. Fördelarna med att byta ut den gamla lågenergilampan mot LED är att den dels drar mindre el, är mer miljövänlig och att en LED lampa ger större möljigheter till att variera din ljuskällas sken jämfört med en lågenergilampa. Genom att välja en LED lampa utefter ljuskällans kelvinvärde, där en LED lampa med ett Kelvinvärde på från 1800K till 2400K ger ett mjukt och gulaktigt ljus medan en LED lampa med ett kelvinvärde på från 2500K till 2700K ger ett vitare ljus (sken). Sen har du även 3000K som passar bra i badrum där du oftast vill ha ett vitare sken från din ljuskälla. Och en LED lampa även kan passa för dig som vill ha en dagsljuslampa som kan ha en uppiggande effekt och passar bra som arbetsbelysning. Läs mer om arbetsbelysning här.

Vanliga frågor & svar
  • Vad motsvarar gamla 40W?

    Vad motsvarar gamla 40W?

    När du byter din gamla 40W glödlampa till en LED lampa så ska du titta på LED lampans lumenvärde (förkortning lm), för att du ska få samma ljusstyrka på LED-ljuskällan. Om du jämför mot en 40W glödlampa så bör din nya LED lampa ha ett lumenvärde på cirka 470 lumen. Läs mer om LED lampor och deras olika beteckningar här.