• Fri frakt över 695kr
 • Snabba leveranser
 • 14 dagars öppet köp
Hem / Varumärken / Flos

Flos lampa

Flos

FLOS grundades 1962 och startade samma år produktionen av en rad lampor som blev några av de största klassikerna inom italiensk industriell design. Grundat på tidlös design och tekniska fördelar produceras dessa lampor än idag. I Flos sortiment hittar du belysningsarmaturer av världsberömda formgivare som Philippe Starck, Achille Castiglioni, Jasper Morrison och Gino Sarafatti. Mest anmärkningsvärt är ändå det faktum att designstilen, som fick mycket av sin formkänsla under 1960-talet, fortfarande lyckas med att kännas rätt och i tiden än idag. Flos tillverkar lampor för allt från badrum och utomhusbelysning till välkända taklampor som exempelvis 2097 lampan (även känd under namnet sarfatti lampa).

Om varor från Flos inte finns i vårt lager, så är den normala leveranstiden ca 1 1/2 till 2 veckor.

1 2 ... 8  188 artiklar Kampanjpris(175) Sortering: Popularitet Senaste Lägsta pris Antal:
KAMPANJ
Flos Zero Track 24 Voltskenor
Flos från 1 107 kr (1 420 kr)
KAMPANJ
Flos Bellhop Bordslampa Brick Red Uppladdningsbar
Flos 2 570 kr (3 295 kr)
KAMPANJ
Flos Gatto Liten Bordslampa Dimmer
Flos 4 551 kr (5 835 kr)
KAMPANJ
Flos Snoopy Bordslampa från Flos
Flos 10 920 kr (14 000 kr)

KAMPANJ
Flos IC Lights C/W2 Vägglampa/Taklampa Svart
Flos 6 138 kr (7 870 kr)
KAMPANJ
Flos IC Lights C/W1 Vägglampa/Taklampa Svart
Flos 4 602 kr (5 900 kr)
KAMPANJ
Flos Button Plafond 41Cm Polykarbonat Ip44 Utgått
Flos 3 810 kr (4 885 kr)
KAMPANJ
Flos Bellhop Bordslampa Vit Uppladdningsbar
Flos 2 570 kr (3 295 kr)

KAMPANJ
Flos Arco Golvlampa Led Med Dimmer
Flos 28 126 kr (34 300 kr)
KAMPANJ
Flos Taccia Bordslampa Liten Led Svart
Flos 10 838 kr (13 895 kr)
KAMPANJ
Flos IC Lights C/W1 Vägglampa/Taklampa Mässing
Flos 4 602 kr (5 900 kr)
KAMPANJ
Flos IC Lights S1 Pendel Mässing
Flos 4 672 kr (5 990 kr)

KAMPANJ
Flos 2097/30 Takkrona Krom Inkl Led Ljuskällor
Flos 20 358 kr (26 100 kr)
KAMPANJ
Flos Glo-Ball Mini C/W 11Cm IP44
Flos 1 521 kr (1 950 kr)
KAMPANJ
Flos Gatto Stor Bordslampa
Flos 5 604 kr (7 185 kr)
KAMPANJ
Flos Modell 265 Svart Vägglampa
Flos 9 906 kr (12 700 kr)

KAMPANJ
Flos IC Lights S1 Pendel Krom
Flos 4 672 kr (5 990 kr)
KAMPANJ
Flos Chiara Bordslampa Grå/Olivgrön Utgår
Flos 5 268 kr (6 755 kr)
KAMPANJ
Flos Mini Button Plafond 14Cm Glas Ip44
Flos 2 316 kr (2 970 kr)

KAMPANJ
Flos Snoopy Bordslampa Orange
Flos 12 070 kr (15 475 kr)
KAMPANJ
Flos Goldman bordslampa mässing och grön
Flos 5 698 kr (8 140 kr)
KAMPANJ
Flos Lampadina Bordslampa Grön Inkl Led
Flos 1 267 kr (1 625 kr)

1 2 ... 8 

Mer om Flos

Företaget Flos grundades år 1962 av Gino Gavina och drevs främst av bröderna Achille och Pier Giacomo Castiglioni. Flos startade från en idé att skapa en glödlampa som skulle ändra livsstilen på Italenska och utländska marknaden. Från dag ett så utvecklade Flos en ny idé kring artificiell belysning. Det år företaget grundades tillverkades flera designlampor som än idag är klassiker som fortfarande tillverkas av Flos. 

Oilka typer av lampor i Flos exklusiva & välkända utbud

 

Flos är välkänt för sin innovativa och stilfulla belysningsdesign. Här är några av deras lamptyper:

 • Flos taklampa: Ge ditt rum en jämn och imponerande belysning med Flos taklampor. Deras noggrant utformade taklampor kombinerar funktionalitet och estetik för att skapa en imponerande ljuskälla. Bland Flos taklampor hittar du följande varianter.

  • Flos pendel
  • Flos ljuskrona
  • Flos plafond

 • Flos golvlampor: Utforska Flos imponerande sortiment av golvlampor för att skapa en unik belysning i ditt hem eller arbetsplats. Deras golvlampor kombinerar innovativ design och högkvalitativt hantverk för att skapa en imponerande inredningsdetalj och en behaglig ljuskälla.

 • Flos bordslampor: Lägg till stil och funktionalitet på dina bord med Flos' eleganta bordslampor. Deras bordslampor erbjuder en perfekt balans mellan design och funktion, och skapar en behaglig belysning i rummet samtidigt som de tillför en dekorativ touch till din inredning.

 • Flos vägglampor: Skapa en stämningsfull belysning och en unik atmosfär med Flos' vägglampor. Deras vägglampor är utformade för att ge riktad belysning och kan användas för att skapa fokus i rummet eller för att accentuera specifika områden eller objekt.

Ikoniska & kurerade designlampor i Flos populära kollektioner

 • Flos Sarfatti: En stilren och minimalistisk pendellampa som skapar en modern känsla och blir ett riktigt blickfång i rummet
  .
 • Snoopy-lampan: En ikonisk och unik bordslampa som kombinerar form och funktion för att skapa en dekorativ och funktionell ljuskälla.

 • Flos Gatto: En elegant och stilfull bordslampa med en mjuk och behaglig belysning som ger rummet en touch av elegans.

 • Flos Parentesi: En modern och mångsidig taklampa/golvlampa som kan justeras för att ge riktad belysning på önskad plats.

 • Flos Taccia: En imponerande bordslampa med en karakteristisk design som ger ett indirekt och reflekterande ljus.

 

Framstående designers som har utformat lamporna från Flos

Achille & Pier Giacomo Castiglioni

Achille Castiglioni, känd för sin industriella vision, föredrog enkelhet och använde vanliga material för maximal effekt. Hans designfilosofi integrerade en fusion av enkelhet, ironi och glädje. Intresserad av både det färdiga resultatet och tillverkningsprocessen, strävade han efter att använda så få material som möjligt. Pier Giacomo Castiglioni, född 1913, var en banbrytande arkitekt och designer som präglade den italienska designscenen. Internationellt erkänd som en pionjär inom italiensk design, påverkade han inte bara produktdesign utan bidrog även betydelsefullt till arkitektur och undervisning.


Gino Sarfatti

Gino Sarfatti (1912-1985), den banbrytande designern bakom den beundransvärda ljuskronan Sarfatti 2097, skapade en belysningsikon som står ut genom sin enastående design. Grundaren av designföretaget Arteluce år 1939, Sarfatti, med en butik belägen på Milanos Corso Littorio, satte sin prägel på ljusvärlden. Inte förrän 1953 fick hans butik internationell uppmärksamhet, tack vare inredaren Marco Zanuso. Idag lever Gino Sarfattis arv vidare genom tillverkningen av den imponerande Sarfatti-taklampan av det prestigefyllda italienska företaget FLOS. Utforska en värld av tidlös elegans och ljuskonst med Gino Sarfattis ikoniska design.


Philippe Starck

Philippe Starck, en av de mest inflytelserika designerna i modern tid, har skapat ikoniska möbler, produkter och arkitektoniska projekt. I samarbeten med företag som Flos och Kartell har Starck skapat banbrytande belysningslösningar som kombinerar funktionalitet och estetisk tilltalande design.


Michael Anastassiades

Michael Anastassiades är skaparen bakom bland annat IC Lights-serien, en serie eleganta och moderna lampor som kombinerar enkelhet med sofistikerad design.

Jasper Morrison

Född 1959 i London, är Jasper Morrison känd för att förena funktionalitet, enkelhet och skönhet i sina verk. Med årtionden av erfarenhet och samarbeten med världsberömda varumärken har Morrison satt sin signatur på flera ikoniska designprodukter.

 

Upptäck det bästa av Flos belysning hos Stockholms Ljusbutik - Återförsäljare av högkvalitativa och innovativa lampor

Som återförsäljare av Flos-lampor är vi på Stockholms Ljusbutik stolta över att erbjuda deras högkvalitativa och innovativa belysningsprodukter. Utforska vårt sortiment online eller besök vår butik för att upptäcka det bästa av Flos belysning. Vår kunniga personal finns till hands för att hjälpa dig att välja rätt lampa som passar din stil och behov. Hos Stockholms Ljusbutik erbjuder vi fri frakt när du köper en lampa och tillbehör för över 695 kr.