• Fri frakt över 695kr
  • Snabba leveranser
  • 14 dagars öppet köp
Hem / Inomhuslampa / Spotlights / Spotlights & Skenor

Spotlights på skena

Stort urval av spotlights för skena.

Spotlights på skena är väldigt populärt då det täcker flera användningsområden. Du kan välja spotlights för allmän belysning eller ha infällda spottar (downlights) i köket, installera snygga badrumsspottar eller helt enkelt använda spotlights på skena för att lyfta heminredningen. Exempelvis kan spotlights hjälpa dig att lysa upp tavlor, vaser, skulpturer eller för att skapa effektljus på en vägg.

Här hittar du många LED-spotlights och skensystem för just ditt behov! Vi har skenor och spotlights för 12v, 1-fas skenor från Belid, Slv By Bellalite, Scan Lamps, Global Trac, 3-fas från Erco och Global Trac, samt 24v skensystem Zero Track från Flos.

 

Vill du ha experthjälp med spotlights? Mejla oss på info@ljusbutik.se

1 2 ... 14  323 artiklar Kampanjpris(320) Sortering: Popularitet Senaste Lägsta pris Antal:
KAMPANJ
Örsjö Star Tak/Vägg 6-L Vit Spotlight
Örsjö 7 609 kr (9 280 kr)
KAMPANJ
Flos Zero Track 24 Voltskenor
Flos från 1 136 kr (1 420 kr)
KAMPANJ
Örsjö Star Tak/Vägg 3-L Vit L=1000mm
Örsjö 4 356 kr (5 445 kr)
KAMPANJ
Örsjö Star Tak/Vägg 6-L Råstål
Örsjö 7 216 kr (9 020 kr)

KAMPANJ
By Rydéns Correct Takspot 6:A Rak Svart Gu10 Exkl. Ljuskällor
By Rydéns 1 396 kr (1 745 kr)
KAMPANJ
Belid S6326 Tyson Led Svart  För Global Trac 1-fas skena exkl. ljuskälla
Belid 626 kr (895 kr)
KAMPANJ
Belid S6824 Tyson Vitstruktur Led För Krokupphäng
Belid 1 118 kr (1 398 kr)
KAMPANJ
Ah Belysning Torsö V982 Väggspot/Takspot Vit Ip44
Ah Belysning 1 820 kr (2 275 kr)

KAMPANJ
Örsjö Star Tak/Vägg 3-L Råkoppar L=1000mm
Örsjö 5 112 kr (6 390 kr)
KAMPANJ
By Rydéns Correct Takspot 6:A Rak Vit Gu10 Exkl. Ljuskällor
By Rydéns 1 396 kr (1 745 kr)
KAMPANJ
Örsjö Star Tak/Vägg 3-L Svart L=1000Mm
Örsjö 4 356 kr (5 445 kr)
KAMPANJ
Konsthantverk Stav 3452-8 Takspot 2:A Svart/Råmässing Inkl. Ljuskällor
Konsthantverk 5 836 kr (7 295 kr)

KAMPANJ
Slv By Bellalite Light Eye Pendel Vit/Krom För 3-Fas Es111 Gu10
Slv By Bellalite 1 295 kr (1 619 kr)
KAMPANJ
Maxel Ray Spot 230V Vit 3-Fas Multiadapter
Maxel 455 kr (569 kr)
KAMPANJ
Artemide Tolomeo Micro Pinza Alu Klämspot
Artemide 1 580 kr (1 975 kr)
KAMPANJ
Belid S6765 Cato-Led Spot Rund 5:A Mattvit Dim
Belid 3 598 kr (4 498 kr)

KAMPANJ
Örsjö Star Tak/Vägg 6-L Svart Spotlight
Örsjö 7 424 kr (9 280 kr)
KAMPANJ
Örsjö Star takkrona 9-L Svart Spotlight
Örsjö 21 216 kr (26 520 kr)
KAMPANJ
Örsjö Star 1 Tak/Vägg Med Platta Svart Struktur Fast Installation
Örsjö 1 678 kr (2 098 kr)

KAMPANJ
Örsjö Star Tak/Vägg 6-L Råkoppar Spotlight
Örsjö 8 975 kr (11 219 kr)
KAMPANJ
By Rydéns Puls Bar Takspot 5-Låg Rak Mattvit
By Rydéns 2 396 kr (2 995 kr)
KAMPANJ
Örsjö Star Tak/Vägg 6-L Förnicklad Mässing spotlight
Örsjö 11 560 kr (14 450 kr)
KAMPANJ
Belid S6764 Cato-Led Spot Rund 3:A Vit Dim
Belid 2 798 kr (3 498 kr)

1 2 ... 14 

Köpguide för Belysningsskenor - Flexibla och Effektiva Ljuslösningar

 

Anslutning, belysningsskenor i Olika Längder och Avslut:

För en enkel och säker installation av belysningsskenor för spotlights behöver du följande: en belysningsskena i önskad längd, en anslutning (även kallad nätanslutning) i ena änden och ett avslut i den andra änden. Avslutet är en plastplugg som kallas för ändstycke, denna ger extra trygghet genom att skydda mot elektrisk kontakt. Viktigt att notera är att installationen bör utföras av en behörig elektriker. Vår köpguide hjälper dig att välja rätt komponenter, så du är förberedd när elektrikern kommer. Vi erbjuder ett brett sortiment av tillbehör som är specifikt utvalda för våra skenor och spotlights. Låt oss hjälpa dig skapa den perfekta belysningen för ditt utrymme tillsammans med en kvalificerad elektriker för en säker och vackert belyst miljö. Välkommen till Stockholms Ljusbutik - din pålitliga partner för belysning i världsklass!

Koppla ihop flera belyningsskenor för att skapa långa längder:

Våra belysningsskenor kommer i standardlängder på 1 meter, 2 meter, 3 meter eller 4 meter. Om du behöver en skena i en avvikande längd, kan du enkelt kapa den till önskad storlek. Ett smart sätt att få exakt längd är att kombinera två skenor; till exempel, för en 3,5m skena kan du köpa två 2m skenor och kapa den ena till 1,5m. Sedan kan du enkelt koppla ihop dem med en sammankoppling. Genom att använda två 2m skenor istället för en 4m skena, kan du spara på fraktkostnaderna, vilket är fördelaktigt för din plånbok.

 

Välj monteringssätt för belysningsskenan:

Belysningsskenorna är enkla att montera och du har olika alternativ. Du kan skruva upp dem på taket med de hål som finns för ändamålet. Vill du ha en mer svävande effekt kan du pendla skenorna med hjälp av vajrar. För standard innertak med 600x600mm plattor finns praktiska monteringsclips som enkelt fäster i innertaksramarna, vilket innebär att du inte behöver några extra verktyg för att få jobbet gjort.

Kopplingar för större skensystem:

För större lokaler, som butiker, är det vanligt att bygga ihop flera skenor till ett större skensystem som täcker hela lokalen. Då behöver du bara en anslutning i ena änden. I övriga ändar använder du 90 graders L-kopplingar eller T-kopplingar för att bygga upp ett nät av skenor som passar din lokals unika behov. Vår bild ger dig en översikt över alla delar i vårt Global Trac-skensystem för enklare planering.

Rekommenderade avstånd för placering av skenor:


Spotlightskenor för butiker

För butiksutrymmen, där du vill ha belysning på produkterna, rekommenderas att montera skenorna minst 2,80 meter över golvet, helst 3 till 3,2 meter. Upp till 5 meter fungerar utmärkt. Placera skenorna ungefär 1 till 1,2 meter ut från väggen för bästa resultat. När det gäller skyltfönster, montera skenorna så nära fönstret som möjligt så att spotlightsen riktas snett inåt och inte bländar dem som tittar in genom fönstret.

Belysningsskenor på kontor:

Om du vill belysa väggar på kontoret är det bästa riktmärket att placera skenorna cirka 1 meter ut från väggen. På så sätt kan du skapa en mjuk och indirekt belysningseffekt som ger en behaglig atmosfär.

Spotlights-skenor i privat miljö:

För att skapa den perfekta ljusstämningen i ditt hem bör du tänka över vilka områden du vill belysa. Rikta inte bara ljuset rakt ner, utan även mot väggar och skåp för att skapa en harmonisk och inbjudande atmosfär. En fördel med skenspotlights är att de enkelt kan flyttas längs skenorna, vilket ger dig flexibilitet att ändra belysningseffekter efter behov.

Adapter och krok för skenor:

Om du vill ansluta lampor eller andra elektriska apparater som inte är anpassade för  strömskenor så finns det praktiska tillbehör. En adapter gör det möjligt att ansluta dina enheter till skenan på ett säkert sätt. För att hålla upp lampor kan du använda en dragavlastning. Alternativt kan du montera en krok i skenorna, vilket är ett vanligt standardtillbehör till Global Trac skenor.

Stort urval av tillbehör till Skenor:

Vi är stolta över att erbjuda ett omfattande och mångsidigt utbud av tillbehör och anslutningar som är specifikt utformade för att passa våra skenor. Varje tillbehör är noga utvalt för att säkerställa maximal kompatibilitet och funktionalitet, vilket ger dig enkelhet och flexibilitet när du designar ditt belysningssystem.

Oavsett om du letar efter praktiska anslutningar, snygga krokar för upphängning, effektiva dragavlastningar, eller andra specialiserade tillbehör, har vi det du behöver för att skapa den perfekta belysningslösningen för ditt unika utrymme. Vårt sortiment av tillbehör är noga utformat för att möta olika behov och för att säkerställa att dina skenor fungerar sömlöst och säkert.

Välkommen till Stockholms Ljusbutik - din pålitliga partner för belysningsskenor och innovativa ljuslösningar. Utforska vårt sortiment och låt oss hjälpa dig skapa den perfekta belysningen för ditt hem, kontor eller butik!

Om du behöver konsultation så hjälper vi till med belysningsplanering – Läs mer om vår belysningsplanering här.

Spotskenor i olika färger

På Ljusbutik.se kan du välja mellan en spotskena som är svart eller vit för antingen 1-fas eller 3-fas. Vi har även skenor med 24-volt från Flos se Zero Track spotskenan som kommer i färgerna brons, krom, mörkbrun, svart och vit; du hittar även tillhörande spotlights som Find Me 0 och Atom i de olika färgerna för att kunna matcha din spotskena.

Andra kategorier under spotlight på skena

Se även Flos zero track 24v som passar dig som är ute efter en nätt spotlight skena.