• Fri frakt över 695kr
  • Snabba leveranser
  • 14 dagars öppet köp
Hem / Inomhuslampa / Golvlampor

Golvlampor

Med golvlampor kan du enkelt skapa ett förbättrat ljus i ett rum. En Golvlampa är normalt enkla att flytta och du skapar flexibilitet med en golvlampa. Det flesta golvlampor har praktiska och justerbara huvuden för att rikta ljuset, vissa av våra golvlampor är även höj- och sänkbar. Med en golvuplight kan du också få allmänljus. Golvbelysningen i vardagsrummet ska i många fall fungera som läslampa på ditt golv vid fåtöljen eller soffan. 

Stockholms Ljusbutik har ett mycket stort urval av golvlampor, oavsett om du vill ha en läslampa för golv eller vill lysa upp en mörk hörna med en golvlampa. Hitta golvarmaturer med och utan LED från designvarumärken som Louis Poulsen, Foscarini, Artemide, Le Klint, Flos och GUBI. Vi har även ett stort urval golvlampor från våra svenska leverantörer av belysning som Belid, Konsthantverk, AH Belysning, Aneta Belysning med fler. 

Mejla oss på info@ljusbutik.se om du saknar någon lampa, mejla leverantören samt artikelnummer på golvlampan så återkommer vi med pris och leveranstid.

1 2 ... 21  489 artiklar Kampanjpris(399) Sortering: Popularitet Senaste Lägsta pris Antal:
KAMPANJ
Ah Belysning G288 Gripsholm Golvlampa, mässing/körsbär (2-armad exkl. skärmar)
Ah Belysning 2 973 kr (3 498 kr)
KAMPANJ
Ah Belysning G288 Gripsholm Golvlampa, mässing/mahogny (2-armad exkl. skärmar)
Ah Belysning 2 973 kr (3 498 kr)
KAMPANJ
Ah Belysning G904 Haga Golvlampa 3-L Mässing Exkl Skärmar
Ah Belysning 2 970 kr (3 495 kr)
KAMPANJ
Louis Poulsen Aj Golvlampa Warm Grey
Louis Poulsen 11 385 kr (13 395 kr)

KAMPANJ
Ah Belysning G358 Tullgarn Mässing/Ek Läslampa Exkl. Skärm
Ah Belysning 2 630 kr (3 095 kr)
KAMPANJ
Louis Poulsen Aj Golvlampa Soft Lemon
Louis Poulsen 11 385 kr (13 395 kr)
KAMPANJ
Ah Belysning G760 Tullgarn Golvlampa, mässing/ek (exkl. skärm)
Ah Belysning 2 413 kr (2 839 kr)
KAMPANJ
Ah Belysning G288 Gripsholm Golvlampa, mässing/bok (2-armad exkl. skärmar)
Ah Belysning 2 973 kr (3 498 kr)

KAMPANJ
Louis Poulsen Aj Golvlampa Dusty Blue
Louis Poulsen 11 385 kr (13 395 kr)
KAMPANJ
Flos Arco Golvlampa Led Med Dimmer
Flos 29 155 kr (34 300 kr)
KAMPANJ
Louis Poulsen Aj Golvlampa Electric Orange
Louis Poulsen 11 385 kr (13 395 kr)
KAMPANJ
Louis Poulsen Aj Golvlampa Svart
Louis Poulsen 11 385 kr (13 395 kr)

KAMPANJ
Louis Poulsen Aj Golvlampa Warm Sand
Louis Poulsen 11 385 kr (13 395 kr)
KAMPANJ
Flos IC Lights F1 Golvlampa Mässing
Flos 7 505 kr (8 830 kr)
KAMPANJ
Texa Design Toreno Golvlampa Svart/Mässing
Texa Design 1 783 kr (2 229 kr)
KAMPANJ
Ah Belysning G358 Tullgarn Oxid/Valnöt Läslampa Exkl. Skärm
Ah Belysning 2 778 kr (3 269 kr)

KAMPANJ
Ah Belysning G288 Gripsholm Golvlampa, oxid/mahogny (2-armad exkl. skärmar)
Ah Belysning 3 123 kr (3 675 kr)
KAMPANJ
LYFA Mosaik Golvlampa Svart
LYFA 6 540 kr (7 695 kr)
KAMPANJ
Belid G3015 Tyson golvlampa svartstruktur Gu10
Belid 1 398 kr (1 998 kr)
KAMPANJ
Flos IC Lights F2 Golvlampa Krom
Flos 12 078 kr (14 210 kr)

KAMPANJ
Flos IC Lights F1 Golvlampa Krom
Flos 7 505 kr (8 830 kr)
KAMPANJ
Aneta Lighting Sandnes golvlampa antik med dimmer
Aneta Lighting 958 kr (1 198 kr)
KAMPANJ
Belid G3753 Cato-Led Golvlampa Vit Led Dim exkl. ljuskälla
Belid 2 624 kr (3 499 kr)

1 2 ... 21 

 

När du behöver extra belysning som kompleterar taklamporna i ett rum är golvlampor ett bra val. En golvlampa är ofta ett utmärkt alternativ när du till exempel behöver en läslampa för golv vid soffan, när du behöver lysa upp delar av rummet som inte får så mycket ljus, eller om du helt enkelt behöver komplement till den övriga belysningen.

 

Vilken golvlampa ska jag välja?

Tack vare vårt breda sortiment av golvlampor i olika stilar och färger är vi säkra på att du kommer att hitta någon eller några golvlampor som passar din inredningsstil och smak. Det finns inget rätt eller fel när du väljer golvlampor! Allting handlar om vad du tycker om och vilket behov din golvlampa ska täcka.

 

3 populära typer av golvlampor till hemmet

 

1. Golvläslampa

En golvlampa med läsarm är supersmidig för bokälskaren som har sin favorithörna för lässtunderna. När du ska köpa en golvlampa för läsning är det bra om du väljer en ljuskälla med en bra ljusstyrka på runt 800-900 lumen (motsvarande 60W av gammal halogenlampa eller glödlampa). En golvlampa är inte bara bra för läsning, utan är även ett bra alternativ till lekhörnan som behöver lite extra belysning. Tänk på att en glödlampa eller halogenlampa kan skada din lampskärm då de blir varma. Vi rekomenderar att välja LED till din golvlampa. LED är snällare mot din lampskärm, då de inte blir lika varma; samtidigt som du får en billigare elräkning.


2. Golvuplights

Golvuplights är en typ av golvlampa med ljus som riktas uppåt. Genom att använda golvuplights skapas en ny känsla och upplevd rymd i rummet, det är alltså ett enkelt sätt att få rummet att  kännas större och mer levande.

3. Golvlampa i snygg design

Golvlampan är inte enbart ämnad till att sprida ljus utan kan också fungera som en riktigt snygg möbel. Vi har även golvlampor för dig som är ute efter en dekorativ designgolvlampa som du vill ska vara mer av en inredningsdetalj som blir ett blickfång, men samtidigt bidra till den allmänna belysningen i rummet. Vi har golvlampor i modern stil från olika designers. Hos oss kan du köpa golvlampor i allt från dansk design från Louis Poulsen, Italiensk design från Flos och Foscarini, till golvlampor i svensk design från varumärken som By Rydéns, Aneta Lighting, Örsjö Belysning och Konsthantverk. Vi har också golvlampor i äldre stil (retrogolvlampor) från AH Belysning.

Kom ihåg att det är du själv som sätter gränserna för hur dina golvlampor ska se ut!

Golvlampa i bild: Grasshopper Golvlampa Andorra Red designad av Greta Grossman
Golvlampa i bild: Grasshopper Golvlampa Andorra Red - Gubi

Varför väljer många dimbara golvlampor?

Många väljer dimbara golvlampor för att uppnå mångsidighet och möjligheten att skapa olika stämningar i ett rum med lampan. Med en dimbar lampa kan användaren enkelt justera ljusstyrkan för att passa olika situationer, från starkt och fokuserat ljus för läsning eller arbete till mjukt och avslappnande ljus för en lugn kväll. Dessutom kan det vara mer energieffektivt att ha möjlighet sänka ljusnivån, vilket minskar elförbrukningen för dina golvlampor och därmed bidrar till lägre elkostnader och en mer hållbar livsstil.

Dimbara alternativ för golvlampor utan inbygg dimmer

Plug-in dimmer till golvlampa

Många av våra kunder väljer även att införskaffa en Plug-in dimmer, vilket ger dem möjligheten att dimra ned ljuset i sina golvlampor även om dessa inte är utrustade med en inbyggd dimmerknapp. En plug-in dimmer ansluts enkelt till ditt vägguttag, och sedan kopplar du golvlampan till plug-in dimmern. Genom att använda ratten på dimmern kan du enkelt reglera ljusstyrkan efter dina önskemål.

3-stegs dimbara ljuskällor till golvlampa

Ett annat tillvägagångssätt är att använda en 3-stegs dimbar ljuskälla. Med denna typ av ljuskälla kan du enkelt reglera ljusnivån genom att sätta på och stänga av golvlampan i olika steg. Genom att upprepa denna process anpassar ljuskällan sig genom att successivt ändra sin ljusstyrka och skapar därmed tre olika ljusnivåer. Detta ger dig flexibiliteten att enkelt anpassa belysningen efter dina behov och önskemål. Genom att variera antalet gånger du sätter på och stänger av lampan kan du skapa olika atmosfärer och anpassa belysningen för olika aktiviteter, allt med hjälp av den praktiska 3-stegs dimbara ljuskällan.

 

Vad använder man en golvlampa till?

En golvlampa, precis som namnet säger, är avsedd att stå på golvet och används för att tillföra ljus till ett rum. Den kan ha olika syften och användningsområden:

  1. Ambientbelysning: Golvlampor används ofta för att skapa allmän belysning i ett rum, vilket bidrar till en behaglig och välkomnande atmosfär.

  2. Läsbelysning: Många golvlampor är designade för att ge riktat ljus, vilket gör dem idealiska för läsning eller andra aktiviteter som kräver bra belysning. De kan placeras bredvid en stol eller över en soffa för att ge bra ljus för läsning eller hantverk.

  3. Accentbelysning: Vissa golvlampor är designade för att rikta ljuset mot en specifik del av rummet, vilket kan användas för att framhäva konstverk, växter eller andra dekorativa element.

  4. Dekoration: Golvlampor finns i en mängd olika stilar, material och färger, och kan vara en viktig del av rummets inredning. De kan lägga till en estetisk touch och komplettera rummets övergripande design.

  5. Flexibilitet och bekvämlighet: Eftersom golvlampor inte kräver installation, är de lätta att flytta runt. Detta gör dem till ett flexibelt val för belysning eftersom de kan ompositioneras efter behov för att passa olika situationer eller förändringar i inredningen.

Andra kategorier under golvlampa