• Fri frakt över 695kr
  • Snabba leveranser
  • 14 dagars öppet köp
Hem / Inomhuslampa / Bordslampor / Svävande lampa

Svävande lampa

Är du ute efter en cool inredningsdetalj? Då kanske en svävande lampa passar dig. Lamporna består av en platta (med magneter) där du tänder den svävande glödlampan genom att du rör på plattan.

Har du frågor om våra svävande lampor så mejla oss gärna på info@ljusbutik.se!

Se våra andra bordslampor här.

Hur fungerar en svävande lampa?

 

Den svävande lampan fungerar som så att med hjälp av magnetisk levitation och trådlös kraftöverföring. De svävande lamporna är alltså en kombination med Nicolas Teslas teknik med magnetisk levitation.

Att sätta på eller stänga av din svävande lampa för du enkelt genom att röra på ytan vid basen (plattan som är under den svävande glödlampan). Det går att tända och släcka den svävande lampan medan den fortfarande svävar.

 

Hur får jag lampan att sväva?

 

Genom att försiktigt sänka ner glödlampan i mitten av den magnetiska plattan så kommer lampan att börja lysa och du känner ett tryck (motstånd) som trycker glödlampan uppåt.

När du håller lampan precis i mitten av plattan så känner du ett släpp och elektormagneterna placerar glödlampan på rätt plats. Sen släpper du sakta taget om lampan så kommer den att låsa sig och börja rotera långsamt.

 

Se även instruktions videon nedan där du får se hur du får lampan att sväva: