• Fri frakt över 695kr
 • Snabba leveranser
 • 14 dagars öppet köp
Hem / Inomhuslampa / Shoppa efter rum / Hallampa

Hallampor & Hallbelysning

Hallbelysningen är också mycket viktig i ett hem. I hallen tar man emot sina gäster, och man vill att de ska känna sig riktigt välkomna. Samtidigt så är det en yta i hemmet som alla i familjen använder sig av flera gånger per dag. Hallbelysningen behöver alltså gärna vara inbjudande men också fuktionell. Belysningen behövs ju också till för att vi enkelt ska kunna hitta våra skor, vantar mm när vi stressar till jobbet/skolan på morgonen. 

När det är mörkt och kallt ute brukar många också vilja lämna ljuset på i hallen så att hemmet inte känns så dystert när man kommer hem. Man kan använda sig av små vägglampor, eller om man har fönster i hallen, så går det utmärkt att ställa någon mindre bordsarmatur där. Komplettera med takbelysning för städning och för att du enklare ska hitta i klädhyllor/garderober samt gärna någon spegelbelysning om det finns möjlighet. Läs mer om hur du ljussätter i hallen

Installera gärna dimmer i hallen så du kan variera ljusstyrkan.

1 2 ... 36  845 artiklar Kampanjpris(710) Sortering: Popularitet Senaste Lägsta pris Antal:
KAMPANJ
Texa Design Solin Plafond Led Dimbar
Texa Design 1 326 kr (1 659 kr)
KAMPANJ
Belid V5369 Diablo väggplafond svart blankröd 30Cm
Belid 2 941 kr (3 679 kr)
KAMPANJ
Foscarini Gregg Piccola Vägg/Tak Vit
Foscarini 1 351 kr (1 690 kr)

KAMPANJ
Örsjö Skyline Vägglampa Rostfritt Stål Sladd Utgått
Örsjö 8 066 kr (10 090 kr)
KAMPANJ
Norrsken Design Sköldpadda B061161 Grön BordslampaTiffany
Norrsken Design 710 kr (889 kr)

KAMPANJ
Norrsken Design Classic Kristallplafond Antik Mellan
Norrsken Design 2 634 kr (3 295 kr)
KAMPANJ
Belid V5369 Diablo väggplafond mässing 30Cm
Belid 2 941 kr (3 679 kr)
KAMPANJ
Flos Button Plafond 41Cm Polykarbonat Ip44
Flos 3 560 kr (4 450 kr)
KAMPANJ
Belid P2236 Bullo Takplafond Mattsvart/Klarglas Ip21
Belid 1 374 kr (1 719 kr)

KAMPANJ
Louis Poulsen Aj Eklipta Vägg/Tak 350Mm Ip44/IP20
Louis Poulsen 4 573 kr (5 720 kr)
KAMPANJ
Norrsken Design Sköldpadda B061164 Röd-Gul Bordslampa Tiffany
Norrsken Design 686 kr (859 kr)
KAMPANJ
Norrsken Design Sköldpadda B061162 Orange-Rosa Bordslampa Tiffany
Norrsken Design 686 kr (859 kr)

KAMPANJ
Louis Poulsen Aj Eklipta Vägg/Tak 450Mm Ip44/IP20
Louis Poulsen 5 972 kr (7 470 kr)
KAMPANJ
Norrsken Design Kate Taklampa 34Cm Guld Kristall K9
Norrsken Design 3 913 kr (4 895 kr)
KAMPANJ
Flos Glo-Ball Mini C/W 11Cm IP44
Flos 1 416 kr (1 770 kr)
KAMPANJ
Foscarini Le Soleil Vägg Vit Ej Dimbar
Foscarini 3 612 kr (4 519 kr)

KAMPANJ
Louis Poulsen Aj Eklipta Vägg/Tak 220Mm Ip21/Ip20 U/Inf Sida
Louis Poulsen 3 885 kr (4 860 kr)
KAMPANJ
Belid P2236 Bullo Takplafond Oxidgrå/Klar IP21
Belid 1 566 kr (1 959 kr)
KAMPANJ
By Rydéns Ocean 1 Plafond 25Cm Vit Ip44
By Rydéns 686 kr (859 kr)
KAMPANJ
Norrsken Design Trollslända Harmoni B062825 Bordslampa Tiffany 16Cm
Norrsken Design 1 326 kr (1 659 kr)

1 2 ... 36 

Hallbelysning: Så sköter du ljussättningen i hallen

Med en välplanerad hallbelysning kan du med enkla medel skapa en inbjudande hall som ger ett varmt välkomnande första intryck av ditt hem. Här går vi igenom hur du med hjälp av belysning exempelvis kan få en liten hall att upplevas som större, hur du väljer rätt lampa för att lysa upp en mörk hall, flera bra tips på effektfulla hallampor och hur du kan tänka för att skapa den perfekta hallen för dig.

 

Tips på belysning i din hall

 • Spotlight – med spotlights i hallen får du möjlighet att belysa objekt som du tycker ska stå i fokus - exempelvis hatthyllan eller en tavla. Genom att använda spotlights är det lättare att styra ljuset i en viss riktning och lyfta diverse objekt. Glöm inte att se över vilken spridning du vill ha på ljuset. Spridningen av ljuset från ljuskällan kan hjälpa dig med att antingen fokusera ljuset på något mindre, som en blomma, eller om ljuset ska spridas lite bredare. Du kan till exempel välja en bredare spridning för att visuellt bredda rummets yta, och då rikta ljuset mot de vertikala ytorna och på så vis kan rummet upplevas som större.
 • Plafonder – en snygg plafond är sedan länge en trogen vän i de svenska hemmen. Denna typ av taklampa underlättar många gånger när du kanske inte har så högt i tak. Med hjälp av en plafond kan du på ett lätt sätt få ett mjukt och indirekt ljus, vilket kan vara fördelaktigt om du har objekt med en reflekterande yta (till exempel speglar). Ett indirekt ljus är det ljus som studsar mot en annan yta och därefter inte skapar hårda skuggor. Det är alltså ett tacksamt ljus att inreda rummet med!
 • Bordslampa – med en bordslampa kan du få ett bra ljus från olika vinklar och skapa en levande känsla i rummet. Även här kan du fundera över hur du vill nyttja lampan. Ibland kan det vara svårt att hitta lampan som täcker alla önskemål. En start kan vara att ställa sig själv frågan - är jag ute efter ett funktionsljus eller vill jag hitta en snygg inredningsdetalj? Det som du då avgör är om lampan ska stärka belysningen på ett funktionellt och praktiskt plan, eller om lampans formspråk ska samspela med resten av inredningen.
 • Vägglampa – ett bra komplement till den övriga belysningen i hallen kan vara vägglampor. Detta då en vägglampa kan göra alltifrån att taket lättas upp med ljus eller agera som en välkomnande pjäs på väggen som ger ett behjälpligt sken när du ska knyta dina skor.Personalens bästa tips för en bra hallbelysning

 1. Ha en kombinerad hallbelysning där du mixar med taklampor, bordslampor och vägglampor.

 2. Reglera ljuset från dina lampor med en dimmer och välj själv om du vill ha ett bra städljus eller om du bara vill ha mysbelysning.

 3. Dim-to-warm LED-ljuskällor som gör att du både har ett bra ljus att städa i samtidigt som du kan dimma ned belysningen och få till ett mysigare ljus. Läs mer om hur du väljer rätt ljuskällor 

Hur mycket ljus behöver jag i hallen?

Många undrar hur mycket ljus dem behöver i hallen. Det finns inget rätt eller fel allt beror på vilken känsla man vill uppnå; om du är ute efter att ha en bra städbelysning eller om du vill ha en mysig hallbelysning som du kan njuta av när du kommer hem.

Tänk på vad du själv vill att din belysning ska ge dig. Vill du bara se bra i hallen, rikta en lampa mot ett objekt eller vill du ha en riktigt mysig hallampa?

 

Hur vet jag vilken dimmer jag ska använda?

En dimmer är bra för dig som vill kunna justera ljuset och sätta ett passande ljus för stunden. Beroende på vad du har för taklampor eller tänker köpa så kan du välja mellan att använda en LED-dimmer eller en dimmer för glödljus. Vi rekommenderar att du använder en Vadsbo-dimmer som fungerar bra med både armaturer med LED-lampor och glödlampor.
Läs mer om vilken dimmer du ska välja 

 

Lyft arkitekturen med belysningen i hallen

Det finns många fina hus och lägenheter som har en fin arkitektur som är en del av rumsupplevelsen. Om du vill ge arkitekturen lite extra uppmärksamhet genom att kan du belysa den med riktade spotlights eller vägglampor som har ett upp- och nedåtriktat ljus.

 

Saker du kan tänka på när du köper belysning till hallen:

 

Hur får jag hallen att kännas större?

Genom att använda dig av spotlights som är riktade mot väggarna, så kan du med ljuset från lamporna få rummet att upplevas vara större. Använd speglar, men tänk på att inte rikta dina spotlights mot speglarna; då det kan göra så att du får ”solkatter” reflektioner av ljuset som studsar mot väggarna från din spegel.

 

För dig som vill ha en väl upplyst hall.

Det är vanligt förekommande att den äldre generationen bara vill ha en hallampa som ger ett tillräckligt starkt ljus som endast är till för att lysa upp i hallen för att underlätta vanliga sysslor i hemmet. Yngre  personer är oftast ute efter en kombination av att belysningen ska vara både trivsam samtidigt som det ska vara en god belysningslösning. 

 • Downlights – om du vill ha en bra belysning som samtidigt ger ett riktat ljus mot golvet så rekommenderar vi att du använder dig av downlights i hallen.

 • Infällda-spotlights - en bra lösning för dig som har en låg takhöjd och inte har plats för att lamporna hänger ned från taket kan vara att använda dig av infällda-spotlights.