• Fri frakt över 695kr
  • Snabba leveranser
  • 14 dagars öppet köp
Hem / Ljuskällor / Olika socklar lampor / G9 lampa / Halogenlampa G9

Halogenlampa G9

Välkommen till Stockholms Ljusbutik - din expert på halogenlampor med G9 sockel. Utforska vårt sortiment av G9 halogenlampor och upptäck den klassiska ljuskällan som har varit populär i många år för sina unika egenskaper och belysningsförmåga.

Halogenlampa G9

Halogenlampor med G9 sockel är en vanlig typ av ljuskälla som används i olika belysningsarmaturer. Den kompakta designen hos G9 halogenlampor gör dem särskilt lämpliga för armaturer där utrymmet är begränsat, och de används ofta i taklampor, vägglampor, bordslampor och andra inredningsdetaljer.

Halogenlampor fungerar genom att ha en tunn kvartsglaslins fylld med en blandning av en halogen och en inert gas. När lampan tänds, värms glödtråden upp och reaktionen mellan halogenen och glödtråden återför avdunstade partiklar till glödtråden. Detta gör att glödtråden håller längre och ökar effektiviteten, vilket ger ett starkt och klart ljus.

 

Vad är G9 halogen?

G9 refererar till sockeltypen som används på halogenlampor av detta slag. Beteckningen "G9" beskriver sockeln i form av en bipolär stiftsockel med 9 mm avstånd mellan stiften. Denna standardiserade sockel gör det enkelt att installera och byta ut G9 halogenlampor i armaturer som är designade för denna typ av sockel.

G9 halogenlampor är kända för att producera ett klart och kraftfullt ljus, vilket gör dem populära för belysning som kräver hög ljusstyrka. De har också förmågan att ge ett naturligt ljus med god färgåtergivning, vilket är viktigt för att framhäva detaljer och färger i rummet.

Utforska vårt sortiment av G9 halogenlampor hos Stockholms Ljusbutik och dra nytta av deras enastående belysningsförmåga. Vår kundtjänst står redo att hjälpa dig med eventuella frågor och ge dig råd om de bästa G9 halogenlamporna för dina belysningsbehov.