Stäng
 • Fri frakt över 695kr
 • Snabba leveranser
 • 14 dagars öppet köp
Hem / Inomhuslampa / Fönsterlampor

Fönsterbelysning och fönsterlampor

Hängande fönsterlampor skapar en härlig stämning och gör det snabbt mer hemtrevligt. Mindre pendlar är armaturer som inte bara behöver användas som fönsterbelysning, utan kan också användas som inredningsdetaljer, t ex över mindre bord eller som belysning över köksön. I en fönsterlampa kan du ha antingen LED eller glödlampor (beroende på vilken max watt lampan anger). Hos oss hittar du ett stort utbud av snygga fönsterlampor och pendlar i olika färger som krom, mässing, guld, koppar, glas eller metall. Våra fönsterlampor kommer från populära varumärken som Fritz HansenUmageFoscariniGlobenLouis PoulsenBelidKonsthantverk och fler. Se våra hängande fönsterlampor eller fönsterlampor på fot här.

Se vanliga frågor om fönsterlampor här.

Hittar du inte din fönsterlampa? Mejla oss gärna så hjälper vi dig! 

1 2 ... 40  939 artiklar Kampanjpris(118) Sortering: Popularitet Senaste Lägsta pris Antal:
1 2 ... 40 

Fönsterlampa hängande

Här tipsar vi om varför du inte ska välja en för stor fönsterlampa och vilken storlek som är den optimala för din fönsterbelysning. Storleken på en lampa i fönster är viktigare än vad många tror, särskilt om du ska använda dig av flera fönsterlampor i samma rum. Bra att tänka på när du ska hitta rätt storlek och modell av fönsterlampa:

 

 • Om du köper en för stor lampa till ditt fönster så kan den hindra en stor del insläpp av dagsljus (soljus) till rummet.

 • Väljer du en för stor modell på din fönsterbelysning så riskerar du obalans i fönstret, det blir helt enkelt lätt oproportionerligt och ibland till och med klumpigt.

 • Om du vill ha flera fönsterlampor där du har flera fönster i rad så är det snyggare att välja en nättare modell.

 • När du väljer en hängande fönsterlampa så rekommenderar vi att du köper en lampa i en storlek på max 30x30 cm. Detta för att undvika att din fönsterbelysning hindrar dagsljusinsläppet som vi skrev i första punkten.


Fönsterlampa Manhattan från Bsweden

 

Du kan även använda en bordslampa i ditt fönster - Klicka här för att komma till fönsterlampa på fot ➔

Vanliga frågor & svar
 • Vilken storlek ska jag ha på min fönsterlampa?

  Vilken storlek ska jag ha på min fönsterlampa?

  Vi rekommenderar att du köper en lampa i en storlek på max 30x30 cm, om du ska placera din lampa i ett fönster.

 • Hur långt ner ska en Fönsterlampa hänga?

  Hur långt ner ska en Fönsterlampa hänga?

  Vi rekommendar att din fönsterlampa ska hänga cirka 30-60 cm från fönstrets ytterkant. Dvs, att fönsterlampan hänger ner mellan 30-60 cm. En tumregel är att placera lampan i huvudhöjd, men du kan självklart justera dina fönsterlampor så som du själv tycker passar bäst i ditt fönster.