• Fri frakt över 695kr
  • Snabba leveranser
  • 14 dagars öppet köp
Hem / Varumärken / Konsthantverk

Konsthantverk lampa

Konsthantverk

Konsthantverk har tillverkat lampor i närmare hundra år. Inte monterat, utan tillverkat på riktigt. Fräst, borrat, pressat och ytbehandlat. Under ett antal år drev Konsthantverk till och med ett eget glasbruk i Småland för tillverkning av deras lampglas. Precis som det låter så är en lampa från Konsthantverk ett riktigt hantverk.

Hos oss kan du köpa taklampor, bordslampor, golvlampor, vägglampor, mindre pendellampor som kan placeras antingen över köksön eller användas som fönsterlampor, men vi har även reservglas från Konsthantverk. Är det någon lampa du söker som du inte hittar i vår webbshop, kontakta oss på info@ljusbutik.se, så kan vi ordna hem det du vill ha. Detta gäller också om du behöver ha specialanpassning på upphäng mm.

Om lampor från Konsthantverk inte finns i vårt lager, så är den normala leveranstiden c:a 1-2 veckor. 

Hittar du inte den produkt från Konsthantverk som du söker? Se produktkatalogen med Konsthantverks produkter här.

1 2 ... 11  243 artiklar Kampanjpris(0) Sortering: A-Ö Popularitet Senaste Lägsta pris Antal:
1 2 ... 11 

Belysningsfabriken Konsthantverk

I cirka 100 år har Konsthantverk tillverkat sina lampor i sin den skånska fabriken som ligger i Tyringe. Konsthantverk har varit aktiva inom tillverkning av belysning ända sedan år 1921. Företaget ägs och drivs av Kurt Henriksson och hans två söner Paul och Joakim. Även kusinen till bröderna Henriksson, Carina Larsen jobbar i företaget.

Företaget tillverkar inte "slit och släng" lampor, utan de tillverkar belysning som håller länge ur både ett designperspektiv, samtidigt som de tillverkar kvalitativa lampor som håller en lång tid. Belysningsfabriken Konsthantverk ger även gamla lampor nytt liv genom återbruk.

Konsthantverk har varit aktiva inom tillverkning av belysning redan sedan år 1921. Företaget ägs och drivs av Kurt Henriksson och hans två söner Paul och Joakim. Även kusinen till bröderna Henriksson, Carina Larsen jobbar på det svenska belysningsföretaget i Skåne.

I fabriken svetsar, svarvar, lackerar och monterar medarbetarna på Konsthantverk deras olika belysningsarmaturer. De skickliga medarbetarna arbetar steg-för-steg med att sätta ihop lamporna enda från börjar till slut. Kolla in videon nedan och följ med på en kort tur i Konsthantverks Belysningsfabrik i Tyringe.