• Fri frakt över 695kr
  • Snabba leveranser
  • 14 dagars öppet köp
Hem / Varumärken / LYFA

LYFA Lampa

LYFA

LYFA lyfter fram några av de mest älskade lamporna från det förgångna och ger dem nytt liv. I LYFAs samling av lampor finns en rad tidlösa designklassiker, vars elegans och skönhet återuppväcks för dagens ljus. Lampor som GOVERNOR och PEANUT är bara några exempel på de oändligt eleganta och förföriska belysningsalternativen som LYFA erbjuder. Ett särskilt utmärkande verk är DIVAN 2, en taklampa designad av ingen mindre än Simon P. Henningsen 1962. Med sina distinkta former och vackra färger kan denna klassiska skapelse förgylla vilket hem som helst.

Berömda designers som samarbetat med LYFA

Genom åren har LYFA samarbetat med en rad välkända danska designers. Bland dem finner vi namn som Simon P. Henningsen, son till den legendariska Poul Henningsen, Louis Weisdorf, Finn Juhl och Bent Karlby, för att bara nämna några.

Speciellt Bent Karlby hade ett långt och framgångsrikt samarbete med LYFA under nästan fyrtio år, från 1940-talet till 1980-talet. Under denna period skapade Bent Karlby flera välkända lampor som NINOTCHKA, PEANUT, PAN och ERGO. Dessa är också några av de lampor som återintroduceras som en del av LYFA:s återkomst år 2020.

GamFratesi, Jørn Utzon, Henning Koppel och Sven Middelboe är andra framstående designers som har bidragit till LYFA:s imponerande samling av lampor. Deras unika perspektiv och designestetik har berikat LYFA:s kollektion och gjort den till det den är idag.