• Fri frakt över 695kr
  • Snabba leveranser
  • 14 dagars öppet köp
Hem / Formgivare / Simon P. Henningsen lampa

Simon P. Henningsen lampa

Upptäck den tidlösa skönheten och det enastående hantverket hos Simon P. Henningsens ikoniska lampa, Diva, från det prestigefyllda varumärket LYFA. Utforska vår samling av dessa extraordinära ljusarmaturer, som förenar elegans med funktionalitet för att skapa en unik atmosfär i ditt hem eller arbetsutrymme. Med Stockholms Ljusbutiks exklusiva sortiment kan du låta ditt rum lysa upp med stil och karaktär.

1 artikel Kampanjpris(1) Sortering: Popularitet Senaste Lägsta pris Antal:
KAMPANJ
LYFA Divan 2 Pendel Mässing 40Cm
LYFA 14 630 kr (29 260 kr)

Om designern Simon P. Henningsen

Simon P. Henningsen föddes in i en värld av design och belysning, som son till den legendariske danska arkitekten och ljusdesignern Poul Henningsen. Redan från en ung ålder fick han en djup förståelse för ljusets olika nyanser och egenskaper, vilket kom att prägla hans framtida arbete. Hans samarbete med sin far började tidigt, och tillsammans arbetade de på olika designprojekt för Tivoli i Köpenhamn.

År 1948 tog Simon över som chefsarkitekt för Tivoli efter sin far och fortsatte att forma nöjesparkens atmosfär med sin innovativa syn på belysning och design. En av hans mest betydelsefulla skapelser kom år 1962 i form av pendellampan DIVAN 2 - en extraordinär lampa som tog sitt namn från den välkända restaurangen i Tivoli. DIVAN 2 från Lyfa Lighting utmärker sig genom sin unika design och spektakulära belysningseffekter, och den belönades senare med flera prestigefyllda danska och internationella priser och utmärkelser.

Simon P. Henningsen fortsatte att vara en ledande figur inom belysningsdesign och arkitektur, och hans arv lever vidare genom hans banbrytande verk och inflytande på den danska designscenen.