• Fri frakt över 695kr
  • Snabba leveranser
  • 14 dagars öppet köp
Hem / Formgivare / Gunnar Asplund Lampa

Erik Gunnar Asplund Lampa

Gunnar Asplund Erik Gunnar Asplund räknas som en av de ledande arkitekterna under 1900-talet, både i Sverige och internationellt. På hans meritlista finns verkligt kända byggnader som Stockholms stadsbibliotek, Skogskyrkogården med Skogskapellet och Skogskrematoriet och tillbyggnaden av rådhuset i Göteborg. Gunnar Asplund har designat den välkända Asplund-pendeln 1922, som fortfarande är i produktion hos ateljé Lyktan
3 artiklar Kampanjpris(3) Sortering: Popularitet Senaste Lägsta pris Antal:
KAMPANJ
Ateljé Lyktan Asplund Pendel
Ateljé Lyktan 11 246 kr (14 419 kr)
KAMPANJ
Ateljé Lyktan Reservkupa Till Asplund (Nyare) 10Mm Nippel
Ateljé Lyktan 5 881 kr (7 540 kr)
KAMPANJ
Ateljé Lyktan Reservkupa Till Asplund (Äldre) 13,6Mm Nippel
Ateljé Lyktan 5 896 kr (7 560 kr)

Upptäck Gunnar Asplunds Ljuskonst hos Stockholms Ljusbutik

Välkommen till Stockholms Ljusbutik, din källa för det bästa inom belysning. Dyk in i världen av klassisk elegans och funktionell design med vårt handplockade sortiment av Gunnar Asplund lampor från Ateljé Lyktan.

Gunnar Asplund: Mästaren bakom Skapandet

Erik Gunnar Asplund, en av det 20:e århundradets främsta arkitekter, är också en skicklig formgivare av möbler och belysning. Född 1885 i Stockholm, blev han känd för mästerverk som Stockholms stadsbibliotek och Skogskapellet. Hans inflytande sträcker sig långt bortom arkitektur där hans skapande omfattar även belysning och möbler.

Ateljé Lyktan: Skapandet av Asplunds Ljusarv

Ateljé Lyktan, ett företag med djupa rötter i belysningsvärlden, har i samarbete med Gunnar Asplund gett liv åt Asplundlampan. Köp Asplund taklampa som bär på arvet av Gunnar Asplunds kreativitet och funktionalitet.

Asplundlampan tidlös skönhet i varje detalj

Asplund taklampan, skapad 1922 för Skandiabiografen, är en av Skandinaviens äldsta lampor i produktion. Med en tidlös design och omsorgsfullt utformade detaljer blir den en symbol för elegans och funktion. Upptäck hur denna ikoniska taklampa kan förvandla ditt utrymme och ge en touch av Asplunds konstnärliga arv.

Bild på Gunnar Asplund pendel

Utforska Asplunds Belysningsarv hos Stockholms Ljusbutik

Stockholms Ljusbutik är stolt återförsäljare av Gunnar Asplund lampor från Ateljé Lyktan. Upptäck och välj bland vårt kuraterade sortiment för att lyfta fram det bästa inom belysning och design. Låt Asplunds visionära skapande lysa upp ditt hem och skapa en atmosfär av tidlös skönhet.