• Fri frakt över 695kr
  • Snabba leveranser
  • 14 dagars öppet köp
Hem / Utebelysning / uterumsbelysning för inglasat uterum

Uterumsbelysning - inglasat uterum

Här hittar du snygga lampor till det inglasade uterummet. Taklampor som exempelvis Arnäs Pendel i Koppar eller varför inte en lampa i naturmaterial som den populära Cebu pendel, riktiga stämningshöjare i uterummet. Vi har många olika lampor om du letar efter en mysig belysning för ditt uterum. Du hittar också vägglampor och plafonder som är tillåtet att ha i ditt uterum.

 

Mejla oss gärna på info@ljusbutik.se om du har några frågor.

1 2 ... 8  175 artiklar Kampanjpris(26) Sortering: Popularitet Senaste Lägsta pris Antal:
1 2 ... 8 

Uterumsbelysning för inglasad altan

 

Ett uterum är ofta en inglasad altan, veranda eller farstukvist. Vilken lampa kan du välja till ditt uterum och vad är viktigt att tänka på när du väljer belysning?

När du väljer belysning till uterum så är det viktigt att tänka på vilken kapslingsklass (IP-klass) lampan du vill använda har. Anledningen till detta är för att oavsett om du vill ha en ljusslinga, taklampa, bordslampa eller en vägglampa för uterum; så är det viktigt att den tål både kyla och fukt.

Om ditt uterum räknas som ett inomhusutrymme så får du använda dig av lampor och el-material som är godkända för inomhusbruk.

 

Hur vet jag om det klassas som inomhusutrymme?

 

Om det blir imma, vattendroppar och är fuktigt i ditt uterum så kan du vara säker att du behöver mer än IP20 i ditt uterum; detta för att rummet då inte klassas som ett torrt utrymme.

Men det kan vara svårt att avgöra själv om ditt uterum räknas som inomhusutrymme (torrt utrymme). Därför rekommenderar vi alltid att du kontaktar en elinstallatör som kan avgöra vad ditt uterum klassas som och vilken typ av belysning och IP-klass som krävs i ditt uterum.

 

Du kan även läsa vår guide om IP-klasser här.

Vanliga frågor & svar