• Fri frakt över 695kr
  • Snabba leveranser
  • 14 dagars öppet köp
Hem / Formgivare / Cecilie Manz lampa

Cecilie Manz lampa

En dansk mästare av belysningsdesign

Cecilie Manz är en av Danmarks mest framstående formgivare, hyllad för sin tidlösa estetik och kompromisslösa funktionalitet. Hennes passion för design lyser igenom i hennes ikoniska lampkollektioner, som har prytt hem och offentliga rum världen över.

Cecilie Manz lampor med en kärlek till enkelhet:

Manz designfilosofi präglas av en strävan efter enkelhet och rena linjer. Hon hämtar inspiration från vardagliga observationer och omvandlar dem till eleganta och funktionella objekt. Hennes lampor är inte bara belysning, utan skulpturala verk som berättar en historia.

porträtt av formgivaren Cecilie Manz

Caravaggio: En modern klassiker:

Manz mest kända verk är utan tvekan Caravaggio-lampserien, skapad för Lightyears. som nu mer är en del av företaget Fritz Hansen. Med lampans geometriska former och kontrasterande material skapar denna lampa en både elegant och lekfull atmosfär. Denna lampa designades av Cecilie Manz år 2005 och har vunnit internationella priser.

Bild av lampan Caravaggio som hänger ovanför ett matbord

Cecilie Manz har designat allt från vägglampor till pendlar:

Manz belysningskollektion sträcker sig från eleganta vägglampor till majestätiska pendlar. Lamporna bär hennes unika signatur, med fokus på detaljer i design och en förädlad funktionalitet. Bland hennes verk finns också lampan Mingus från Fritz Hansen som numera har utgått hos leverantören.

En hyllning till hantverk:

Manz samarbetar med skickliga företag för att säkerställa att hennes produkter är av hög kvalitet. Hon lägger stor vikt vid materialval och produktionsprocesser, vilket resulterar i lampor som inte bara är vackra utan också byggda för att hålla länge.

Cecilie Manz lampor:

  • En hyllning till dansk design
  • Tidlös estetik och kompromisslös funktionalitet
  • Skulpturala verk som berättar en historia
  • Högkvalitativa material och gedigna hantverk
  • Cecilie Manz lampor finns i olika storlekar och varianter för att passa fler behov.

Upptäck Cecilie Manz magiska värld av belysningsdesign och låt dig inspireras av hennes unika talang här hos Stockholms Ljusbutik.