• Fri frakt över 695kr
  • Snabba leveranser
  • 14 dagars öppet köp
Hem / Guider & tips / Allt om Snöblomma Adventsstjärna

 

Allt om populära Snöblomma Adventsstjärna

Upptäck historien bakom den förtrollande Snöblomma adventsstjärnan – ett mästerverk skapat ur kärlek och papper.

Inspirerad av en bröllopsinbjudan tog Watt & Vekes grundare, Monica Lindström, denna känsla till en fabrik i Indien, där alla deras pappersstjärnor tillverkas.

Skapandet av Snöblomma var ingen lätt uppgift; det krävde två års dedikerat arbete för att hitta det perfekta papperet och designen. Tillsammans med fabriken i Indien utforskar de konstant nya modeller och material, och deras samarbete präglas av gemensamma visioner och stolthet för det handarbete som varje stjärna representerar. Dessutom är miljöaspekten integrerad i produktionen, där flera stjärnor tillverkas av 100% återvunnen textil utan att använda vatten, en bristvara i Indien.

Skärningen och monteringen av Snöblommas armar är en konstform i sig. Varje arm måste vara perfekt i linje för att mötas med precision när stjärnan knyts ihop. Dessutom är limmet speciellt utformat för att klara det skandinaviska klimatet och temperatursvängningar. Resultatet är marknadens bästa och mest unika pappersstjärnor.

Hur tillverkas Snöblomma Adventsstjärnan?

Varje Snöblomma adventsstjärna är ett hantverksmässigt mästerverk från början till slut. Varje stjärna skapas helt för hand, från den noggranna vikningen av papperet till håltagningen och limningen av varje detalj. Detta engagemang för manuell precision är vad som ger varje Snöblomma dess unika och charmiga karaktär.

Det speciellt framtagna limmet är en nyckelkomponent i skapandet av dessa stjärnor och är skräddarsytt för att klara det skandinaviska klimatet. Det säkerställer att varje Snöblomma kan stå emot kraftiga temperatursvängningar och behålla sin form och skönhet över tid.

En annan fascinerande detalj är att varje arm på Snöblomman stansas individuellt. Detta kräver precision och noggrannhet för att säkerställa att när stjärnan knyts ihop, möts armarna med perfektion.

I den fabrik där Snöblommorna skapas är hållbarhet och en trivsam arbetsmiljö av högsta prioritet. Stora fönster i fabrikslokalen belyser arbetsutrymmet med naturligt dagsljus, vilket inte bara minskar elförbrukningen utan även skapar en behaglig arbetsmiljö för de skickliga hantverkarna.

Dessutom är många av Watt & Vekes stjärnor är tillverkade av 100% återvunnen textil. Denna hållbara praxis visar företagets engagemang för att minska miljöpåverkan och skapa vackra produkter med ett medvetet ansvarstagande.

 

Adventsstjärnan Snöblomma i olika storlekar

Upptäck förtrollningen i olika storlekar! Snöblomma adventsstjärnan finns i tre storlekar: 44 cm, 68 cm och 100 cm. Varje storlek är en unik skapelse, vilket ger dig möjlighet att hitta den perfekta storleken för ditt utrymme och ditt behov av julbelysning.

KAMPANJ
Watt&Veke Snöblomma 44 cm Adventsstjärna
Watt&Veke 519 kr (649 kr)
KAMPANJ
Watt&Veke Snöblomma 100 cm Adventsstjärna
Watt&Veke 1 519 kr (1 899 kr)
KAMPANJ
Watt&Veke Snöblomma 68 cm Adventsstjärna
Watt&Veke 639 kr (799 kr)

Tips för att välja rätt adventsstjärna och hur man dekorerar med dem

Så här väljer och dekorerar du med din Snöblomma adventsstjärna:

 

  • Mät och planera: Innan du väljer storlek, mät utrymmet där stjärnan kommer att lysa. Planera för ljusets spridning och effekt.

  • Komplettera din inredning: Välj en Adventsstjärna som passar väl ihop med din övriga inredning för att skapa en enhetlig atmosfär.

  • Kreativ placering: Tänk utanför boxen när du placerar din adventsstjärna – den kan antingen användas i fönstret som en traditionell julstjärna, vara en vacker dekoration längs med en vägg eller användas i ett hörn.

  • Lek med ljuset: Prova olika ljuskällor för att skapa olika stämningar - läs vår guide om olika färgtemperaturer här. Kombinera gärna din Snöblomma med en passande adventsljusstake för en varm och inbjudande atmosfär.

 

Genom att välja en Snöblomma adventsstjärna investerar du inte bara i en vacker dekoration utan också i ett konstverk med en fascinerande historia och starkt hållbarhetsengagemang. Låt varje stjärna sprida ljus, kärlek och omtanke från dess skapare till ditt hem. Gör din jul lite ljusare med Snöblomma från Watt & Veke.

 

Se alla våra Adventsstjärnor här